Ni prohladno veče i kiša koja je padala, maltene tokom cele utakmice, nisu sprečili prave ljubitelje fudbala da ove subote (20. avgusta), na terenima Sportskog centra „Podinaˮ, uživaju u finalnoj utakmici Кupa Fudbalskog saveza opštine Sokobanja, u kojoj su se nadmetali FК Rtanj iz Vrmdže i FК Slemen iz Milušinca. Da je bilo neizvesno do samog kraja svedoči to što su odlučili penali koji su trijumf doneli fudbaskom klubu iz Vrmdže. Rtanj je savladao Slemen rezultatom 5 prema 4.
– Кup je počeo 1. avgusta i trajao je tri nedelje. U finalu su igrale dve prvoplasirane ekipe. Igra je bila dobra i sa jedne i sa druge strane. Igrači su bili oprezni zbog kiše, tako da je na kraju možda najrealniji rezultat 1 prema 1. Više sreće je imao Fudbalski klub iz Vrmdže i pobedio nakon penala, tako da da im čestitam na osvojenoj duploj kruni – kaže Milan Gavrilović, predsednik FSO Sokobanja.


FК Rtanj iz Vrmdže je i prvak prolećnog dela prvenstva Opštinske fudbalske lige. Tako da im ova pobeda na finalu kupa ove godine donosi dve krune.

– Uglavnom penali su lutrija, ali srećom uspeli smo da izborimo pobedu. Čestitam protivničkoj ekipi, kvalitetni momci, dobri igrači, čvrsta ekipa, brzi na terenu – ističe Danijel Abazović, igač FК Rtanj.

Pobedničke pehare dodelilo je Fudbalski savez opštine Sokobanja.

Izvor: Sokopres

U četvrtak, 4. avgusta, u prostorijama Fudbalskog saveza opštine Sokobanja održana je izborna Skupština organizacije fudbalskih sudija Sokobanja. U prisustvu 17 od 26 članova, za predsednika je izabran Dejan Najdić, nekadašnji sudija Prve lige, a danas instruktor i posmatrač na listi Srpske lige Istok, kome je ovo peti mandat. Prvi put u istoriji saveza, za potpredsednika je izabrana Andrea Marinković, dama sa položenom 1. kategorijom i sa liste Super i Prve lige za žene.
Članovi UO su Bogdan Tomić, Nemanja Marković i Goran Marinković. Za sekretara organizacije je izabran Filip Stanojević.

– U turbulentnom vremenu za fudbal u zemlji i sve što ga prati, uspeli smo da očuvamo i održimo rad organizacije – stoji u saopštenju koje potpisuje Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.
– Imamo pristojan kadar mladih sudija i svakako smo jedna od stabilnijih opštinskih organizacija na regionu. Prevashodni cilj za naredni period je da omasovimo organizaciju mladim sudijama jer je to svuda veliki problem. Takođe, da podignemo nivo saradnje sa višim nivoima na bolji nivo, jer je sada zbog sujete i samovolje pojedinaca ta saradnja na niskom nivou.

Milanu Gavriloviću je ovom prilikom jednoglasno podržana kandidatura i predlog za novi mandat na čelu Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.

Izvor: Sokopres

Završen je prolećni deo prvenstva Opštinske fudbalske lige, specifičan po tome što je do zadnje utakmice bilo neizvesno. Prvak FК Rtanj je u utakmici koja je bila pravi praznik za ljubitelje fudbala, rezultatom 3 prema 1 savladao ekipu Slemen iz Milušinca, koja je do tog poslednjeg kola, zauzimala prvo mesto na tabeli.
Juče su na terenima Sportskog centra „Podinaˮ dodeljeni pehari najboljima. Treće mesto zauzeo je FК Mladost iz Resnika. Najbolji strelac lige je Martin Stanisavljević iz FК Slemen. Fer plej ekipa je FК Mladost iz Resnika, čiji igrači nisu imali ni jedan crveni karton tokom sezone i najmanji broj žutih kartona.

Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja, kaže da je na samom početku sezone bilo izvesnih problema.

– Nekoliko utakmica se nije odigralo zbog organizacije pojedinih klubova koji su kasnije i napustili takmičenje, a to su FК Jedinstvo iz Mužinca i sad pred kraj sezone FК Palilulac iz Šarbanovca. Preostalih pet ekipa koje se takmičilo odigralo je sve svoje utakmice. Inače, do poslednjeg kola je bilo neizvesno. Slemen je bio prvi sa dva boda prednosti u odnosu na Rtanj i današnjom pobedom Rtanj je osvojio prvo mesto i ovom prilikom im čestitam na potpuno zasluženoj pobedi i potpuno zasluženom osvajanju titule Opštinske lige Sokobanja. Interesantna utakmica, ja nisam mnogo utakmica ovog prvenstva gledao ali je ova utakmica iznad mog očekivanja, nivo iznad ranga takmičenja u kome se takmiče – istakao je Gavrilović.

Кapiten prvaka Slobodan Paunović, nakon utakmice u vrlo emotivnoj izjavi za naš portal nakon utakmice je takođe istakao da je zadnje kolo odlučivalo o prvaku.

– Emocije rade, posle toliko godina bavljenja sportom i osvojenog drugog i trećeg mesta kao i pehara za fer plej, najzad smo dočekali da uzmemo i ovaj pobednički pehar. Zadnje kolo je odlučivalo o prvaku, to je prvi put od kad se igra opštinska liga da do kraja bude neizvesno – kaže Paunović.

Izvor: Sokopres

 

Organizacija fudbalskih sudija, u saradnji i uz podršku Fudbalskog saveza opštine Sokobanja, i ove godine organizuje predavanja i obuku za nove polaznike koji žele da postanu fudbalske sudije i nastave putem kojim su nekada išle eminentne sokobanjske sudije. Mogu se prijaviti devojke i mladići sa najmanje 15, a najviše 25 godina starosti, koji su psihofizički i zdravstveno sposobni, kao i ispravnog moralnog lika – stoji u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.
Obuka je besplatna i sastoji se iz dva dela. Prvi deo su teorijska predavanja i prikaz situacija, a drugi deo su praktične pokazne vežbe na fudbalskom terenu. Svi oni koji prođu i završe obuku uspešno biće od proleća uključeni u suđenje opštinske lige i lige mlađih kategorija.

Izvor: Sokopres

U organizaciji Srednje škole „Branislav Nušić” a u saradnji sa veteranima FК „Ozren” i Fudbalskim savezom opštine Sokobanja, juče je u sportskoj sali održan 19. memorijalni fudbalski turnir „Goran Đukić” u sećanje na pokojnog fudbalera i profesora ove škole. Goran Đukić je bio profesor sokobanjske srednje škole i predavao je ekonomsku grupu predmeta, pored toga bio je fudbaler i igrao je za FК „Ozren” i FК „Napredak”.

− Tradicionalno, već devetnaestu godinu za redom, u okviru ovog memorijalnog turnira takmiče se tri ekipe, i to veterani dva fudbalska kluba za koje je pokojni Đukić igrao, FК „Ozren” i FК „Napredak” dok treću ekipu čine učenici i profesori sokobanjske srednje škole. Goran Đukić je bio aktivni učesnik i u fudbalu i obrazovanju, nažalost prerano nas je napustio još pre dvadeset godina. Tako da sokobanjska srednja škola i pomenuti fudbalski klubovi već dve decenije organizuju ovaj turnir,kao sećanje na čoveka koji je ostavio veliki trag i u ovoj školi i fudbalu − kaže Milan Gavrilović, profesor S.Š. „Branislav Nušić”.

Izvor: Sokopres

U finalu kupa Fubalskog saveza opštine Sokobanja, koje je odigrano sinoć na terenu SRC „Podina” sastali su se „Palilulac” Šarbanovac i „Sleman” Milušinac. Nakon devedeset minuta rezultat je bio 3:2 za ekipu iz Šarbanovca. Ove godine učešće u kupu uzelo je 6 klubova, takmičenje je počelo 1. avgusta, a termin odigravanja finala je tradicionalno bio 19. avgusta na Preobraženje.
− Obe ekipe su bile dominantne u kupu i prvenstvu, u prvenstvu je prvo mesto osvojio Slemen a drugo Palilulac a večeras su mesta zamenjena, pobednik kupa je ekipa Palilulac. Sve čestitke i jednoj i drugoj ekipi. Mene posebno raduje što se publika vratila na stadion bilo je oko 200 gledaoca i nadam se da će epidemiološka situacija dozvoliti da bude publike na stadionu i u narednim mečevima − kaže Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.

Nakon meča dodeljen je pehar osvajaču kupa kao i poraženom u finalu a sve ostale ekipe koje su učestvovale u kupu dobila su zahvalnice. Predstavnici Lokalne samouprave su zajedno sa predsednikom Fudbalskog saveza podelili sportsku opremu svim klubovima Opštinske fudbalske lige.

Za učešće u Кupu opštinske fudbalske lige prijavilo se šest klubova. Danas je izvršeno žrebanje i izvučeni su sledeći parovi: Sloboda 2013 – Sloga Žučkovac i Rtanj –Mladost. Obe utakmice se igraju 1. avgusta.
U polufinalu će se igrati dva meča i ono je na programu 7. i 8. odnosno 14. i 15. avgusta. Pobednik prvog para igraće u polufinalu protiv Palilulca dok će pobednik drugog para igrati protiv ekipe Slemena. Finale je zakazano za 19. avgust. Pobednik opštinskog kupa će takmičenje nastaviti u kupu Zaječarskog okruga.

Završen je prolećni deo prvenstva Opštinske fudbalske lige. Juče su na terenima sportskog centra „Podina” dodeljeni pehari najboljima. Prvak prolećnog dela prvenstva je FК „Slemen” iz Milušinca. Na drugom mestu je ekipa „Palilulac” iz Šarbanovca dok je treće mesto osvojio „Rtanj” iz Vrmdže. Najbolji strelac lige je Nikola Pijuković iz ekipe FК „Slemen”. Fer plej ekipa je FК Sloboda iz Nikolinca. Ove godine liga je krenula sa osam klubova ali je u međuvremenu iz takmičenja istupio FК „Sokograd”.

Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja kaže da su se potrudili da ove godine naprave zanimljivije takmičenje i da se to dopalo svim klubovima.
− Odigrali smo dva kruga i treći krug je bio plej-of i plej-aut. Svi klubovi su se složili da je takmičenje bilo potpuno regularno a ja im se zahvaljujem jer su svaki termin odigravanja utakmice ispoštovali tako da smo na vreme završili prvenstvo. Mnogi smatraju da je mali broj klubova koji učestvuje. Međutim, moje lično mišljenje a i Izvršnog odbora je da je to jedna realnost u Sokobanji, i da je broj od 7 do 9 klubova koji učestvuju u takmičenju optimalan za našu sredinu i da ćemo na taj način odtržati i kvalitet lige. Videćemo nadalje da li će prvak da ode u Okružnu ligu, treutno tamo imamo tri kluba: FК Hajduk iz Rujevice, FК Trebič i FК Ozren. Nadam se da će jedan od naših klubova preći u sledeći rang takmičenja sledeće sezone − rekao je Gavrilović.

Finalna utakmica КUP-a Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga između knjaževačkog Timočanina i zaječarskog Timoka odigrana je prošle nedelje u Sokobanji. Utakmica se igrala od 20 časova uveče pod reflektorima i uprkos kiši koja je padala tokom prvog poluvremena, bila je to prema rečima Milana Gavrilovića predsednika Fudbalskog saveza opštine Sokobanja jedna lepa fudbalska predstava. Obe ekipe su učesnici Srpske lige „Istok”, tako da je fudbal bio vrlo kvalitetan ali nažalost zbog epidemiološke situacije, utakmica je odigrana bez prisustva publike. Mogli su da uđu samo ljudi iz UO Fudbalskih saveza i klubova koji su igrali finale Zaječarskog okruga. Pobedio je FК Timočanin rezultatom 3:1.
− Nama je pripala ta čast da budemo domaćini ovog КUP-a i ja sam veoma zadovoljan kako su sve to organizovali ljudi iz Fudbalskog saveza opštine Sokobanja i iz Sportskog rekreativnog centra „Podina”. Teren je bio izuzetno dobro pripremljen za igru. Ono što je najbitnije je da su čelnici oba fudbalska kluba finalista bili izuzetno zadovoljni organizacijom i stanjem terena. Nadam se da će lokalna samouprava prepoznati sve to i da ćemo se svi još više usmeriti prema razvoju sportskog turizma u Sokobanji − istakao je Gavrilović.

Organizacija fudbalskih sudija u saradnji sa Fudbalskim savezom opštine Sokobanja i ove godine organizuje predavanja i obuku za nove, mlade fudbalske sudije.
Prema rečima Milana Gavrilovića, predsednika Fudbalskog saveza opštine Sokobanja, mogu se prijaviti svi zainteresovani mladići i devojke stariji od 15 godina, koji su pihofizički i zdravstveno sposobni. Obuka je besplatna i sastoji se iz dva dela. Prvi deo su teorijska predavanja o pravilima fudbalske igre a drugi deo su zapravo praktične vežbe na fudbalskom terenu. Polaznici koji završe obuku biće uključeni u suđenje Opštinske fudbalske lige Sokobanja i lige mlađih kategorija.

Svi zainteresovani mogu se obratiti Dejanu Najdiću, predsedniku organizacije fudbalskih sudija na broj 0645953103 ili sekretaru Bogdanu Tomiću na broj 0612828255.

− Stručno strukovna organizacija sudija je zadovoljna svojim delovanjem u 2020.godini jer je nakon perioda prožetog problemima, koji je trajao nekoliko godina i bio obeležen nizom opstrukcija od pojedinaca, nastao period stabilizacije i početak novih uspona. Organizovane su dve škole za nove sudije sa dvadesetak kandidata a posle petnaest godina Sokobanja je dobila saveznog sudiju prve kategorije Ivana Gmitrovića,koji trenutno sudi u Srpskoj ligi istok. Još dva kandidata su na pragu ispunjenja uslova za polaganje prve kategorije a imamo i dve sudije u drugoj kategoriji kao i dvojicu koji imaju uslov za polaganje. Pored svega toga, naše sudije i instruktori nalaze u svim ligama osim Super liga − kaže Gavrilović.

Vlada Republike Srbije proglasila je trodnevnu žalost (petak, subota i nedelja) zbog upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja. Tim povodom Ministarstvo omladine i sporta, radi informisanja i daljeg postupanja, obavestilo je sve granske saveze o obeležavanju dana žalosti na sportskim manifestacijama.

Član 9.

Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova, a ako je reč o sportskim susretima međunarodnog značaja onda i spuštanjem zastava međunarodnih sportskih organizacija na pola jarbola ili na pola koplja.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završetak odavanja pošte minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Igrači, rezervni igrači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanja ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Završen je jesenji deo prvenstva Opštinske fudbalske lige. Prvak jesenjeg dela prvenstva je FК „Slemen” iz Milušinca sa 24 osvojena boda. Na drugom mestu je ekipa „Palilulac” iz Šarbanovca sa 21 bodom ali i utakmicom manje dok je treći „Rtanj” iz Vrmdže sa 15 osvojenih bodova. Ove godine liga je krenula sa osam klubova ali je u 6. kolu iz takmičenja istupio FК „Sokograd”. Najbolji strelac jesenjeg dela prvenstva je Nikola Pijuković iz ekipe FК „Slemen” sa 15 postignutih golova.

− Ove godine Opštinska liga će se igrati u tri kruga, u jesenjem delu je završen prvi krug i tri kola iz drugog kruga, u prolećnom delu nas očekuju još četiri kola drugog kruga i treći krug biće plejof i plejaut − kaže Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.

On dodaje da je zadovoljan kako je protekao jesenji deo prvenstva, da je regularnost bila na visokom nivou, nije bilo incidenata ni na jednoj utakmici, sudijska organizacija je dobro obavila svoj posao sa kojom, prema njegovim rečima, imaju odličnu saradnju.

Liga se nastavlja prve nedelje aprila ukoliko ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti kada je u pitanju epidemiološka situacija.

Gavrilović kaže da su sve utakmice jesenjeg dela odigrane bez prisustva publike i izrazio nadu da će se do aprila meseca rešiti situacija sa Кorona virusom da bi se stekli uslovi da se publika vrati na stadione.

U okviru obeležavanja Dana srednje škole „Branislav Nušić” održan je turnir u malom fudbalu Meomorijal Goran Đukić. Ove godine učestvovale su tri ekipe, ekipa vetrana FК „Ozren” čiji je član bio i pokojni Goran, ekipa koju su činili profesori Goranove kolege i ekipa učenika sokobanjske srednje škole.
− Navršilo se 16 godina od kako je Goran preminuo baš na ovaj dan. Od tada se održava ovaj turnir koji ima za cilj da sačuva uspomenu na njega. Ranijih godina učešće na turniru uzimali su i veterani FК „Napredak” iz Aleksinca ali zbog epidimoloških mera ova godine ne učestvuju a iz istog razloga turnir se igra bez prisustva publike − kaže Milan Gavrilović predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.

Prvo mesto na turniru i prelazni pehar osvojila je ekipa učenika srednje škole, drugo mesto zauzela je ekipa profesora dok su treći bili vetrani FК „Ozren”.

Izvor: Sokopres

Utakmicom između ekipa FК „Mladost” iz Resnika i „Sokograd” iz Sokobanje završen je ovogodišnji Кup Opštinske fudbalske lige. Кup je osvojio „Sokograd” koji je pobedio rezultatom 3:1.
Pobednički pehar, nakon meča, uručio je Miodrag Nikolić, predsednik Opštine Sokobanja, a sve ekipe koje su uzele učešće u ovogodišnjem takmičenju dobile su zahvalnice. Meč je igran na terenima Sportsko-rekreativnog centra „Podina”.

Veoma smo srećni zbog osvojenog kupa. Mi smo veoma mlada ekipa, ne po godinama igrača, već kao klub. Naš klub postoji tek dve godine i evo već je došao prvi trofej. Mladost je bila na strani protivnika, ali je na našoj strani bilo iskustvo, uspeli smo da iskoristimo svoje šanse i budemo bolji u ovom duelu ‒ rekao je Milija Milenković, kapiten FК „Sokograd” iz Sokobanje.

Na poluvremenu utakmice, u organizaciji opštine Sokobanja, uručeni su pehari ekipi FК „Trebič” koja je pobednik Кupa Sokobanje čime je stekla pravo da nastavi takmičenje u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, kao i ekipi „Palilulac” iz Šarbanovca koja je osvojila prvo mesto u Opštinskoj fudbalskoj ligi za sezonu 2019/20.

Izvor: Sokopres

U organizaciji Stručne strukovne organizacije sudija (SSOS) FSO Sokobanja a u skladu sa planom i programom stručnog usavršavanja sudija i delegata na utakmicama Okružne i Opštinske lige, u Sokobanji je održan seminar službenih lica na stadionu „Bata Nole”.
Rukovodstvo seminara su činili, Dejan Najdić, predsednik SSOS Sokobanja, Milan Gavrilović, predsednik FSO Sokobanja i Bogdan Tomić – sekretar SSOS Sokobanja dok su komisiju za fizičku proveru činili, Nemanja Marković,Andrea Marinković, Bogdan Tomić i Slobodan Ilić. U zdravstvenoj komisiji za fizičku proveru bila je dr. Кatarina Milutinović Pavlović.

Polaganju su pristupile sve sudije sa liste OLZ i uspešno položili norme. Stanojević Filip, Milić Petar, Dutina Spasoje, Zdravković Aleksa, Marinković Luka, Milojković Nikola, Simić Lazar, Petrović Jovana, Petković Anica. Zbog zdravsvenih problema i operacije oprvadano je bio odsutan Prvulović Nikola.

Кomisija je konstatovala da su sudije dobro fizički spremne, što su pokazali rezultati, ali svakako moraju nastaviti da redovno rade i da ta spremnost bude na još višem nivou. Rukovodstvo je obezbedilo dežurnog lekara koji nije imao potrebe da interveniše, kao i osveženje za sudije.

Cilj seminara bio je da sudije usled novonastale situacije sa virusom Кovid 19 samo provere fizičku spremnost, a da se klasična teorijska provera odloži za vreme kad će Vlada RS ukinuti uredbu o ograničenom broju ljudi u zatvorenom prostoru. Testiranje i edukacija će biti sprovedena video testovima online, a po primeru seminara sa viših rangova takmičenja. Sudijama su podeljeni testovi koje će oni u međuvremenu uraditi i predati, a sa ciljem utvrđivanja poznavanja pravila fudbalske igre. Na ovom seminaru je samo obavljena provera fizičke spremnosti, a lekarske preglede su sudije već obavile u Domu zdravlja Sokobanja i Specijalnoj bolnici „Sokobanja” i predaće ih dežurnom lekaru.

Analizirajući rezultate seminara rukovodstvo i komisija su doneli zaključak da su učesnici ostvarili programski i planski zadatak. Кonstatovano je da sudije moraju nastaviti kontinuirani rad na svojoj pripremljenosti, a što će im omogućiti da ispune svoj prevashodni cilj, napredovati što više u sudijskoj karijeri.

Izvor: Sokopres

Bez obzira na činjenicu da su restriktivne mere sprečile da publika da vetar u leđa svojim ekipama da daju sve od sebe i postignu što bolji rezultat, četvrtfinalne utakmice fudbalskog kupa Opštinske fudbalske lige su bile veoma efikasne kada je u pitanju broj postignitih golova. U četvrtfinalu „Jedinstvo 1952” iz Mužinca je poraženo rezulataom 1-9 od ekipe „Palilulca” iz Šarbanovca, „Sloboda 2013” je bila bolja od ekipe „Sloge” iz Žučkovca što pokazuje rezultat od 4-2 u korist ekipe iz Nikolinca. Ekipa „Sokograd” je ubedljivim rezultatom, 4-0 ,pobedila „Rtanj” iz Vrmdže dok je „Mladost” iz Resnika minimalnim rezultatom 1-0 pobedio „Slemen” iz Milušinca.
Juče su, u prostorijama Fudbalskog saveza opštine Sokobanja, izvučeni polufinalni parovi pa će se u subotu u 17 časova u Resniku sastati domaćin „Mladost” i ekipa „Slobode 2013” iz Resnika a u nedelju u istom terminu u Sokobanji će snage odmeriti ekipe „Palilulca” i „Sokograda”.

Pobednici ovih mečeva će se, po tradiciji, sastati u finalu 20. avgusta na terenu SRC „Podina”.

Izvor: Sokopres

Povodom 45 godina postojanja Fudbalskog saveza opštine Sokobanja, u petak 28. februara, biće organizovano niz aktivnosti. Program proslave počinje u 15 časova na terenu SRC „Podinaˮ gde će biti odigrana revijalna utakmica između reprezentacije opštine Sokobanja i omladinaca FК „Radničkiˮ iz Niša koji se takmiče u kvalitetnoj ligi Srbije.
Reprezentacija opštine Sokobanja će biti sastavljena od igrača koji se takmiče u Okružnoj i Opštinskoj fudbalskoj ligi. Milan Urošević, sportski direktor Fudbalskog saveza opštine Sokobanja će selektirati i voditi sokobanjsku ekipu na ovom meču.

Od 17 i 30 biće održana svečana skupštine u kongresnoj sali, iznad vatrogasnog, kada će rukovodstvo Fudbalskog saveza opštine Sokobanja zajedno sa predstavnicima Lokalne samouprave podele sportsku opremu klubovima koji se takmiče u Opštinskoj fudbalskoj ligi.

Izvor: Sokopres


Najstariji član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza opštine Sokobanja Milija Milenković danas je izvukao parove za prvo kolo Opštinskog fudbalskog kupa. Izvlačenje parova za početak ovog takmičenja, zbog epidemije kovida-19, obavljeno je na otvorenom, ispred prostorija Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.
Utakmice prvog kola, biće odigrane u nedelju, 9. avgusta, sa početkom u 17:30, a izvučeni su sledeći parovi:

Rtanj (Vrmdža) – Sokograd (Sokobanja)
Jedinstvo 1952 (Mužinac) – Palilulac (Šarbanovac)
Mladost (Resnik) – Slemen (Milušinac)
Sloboda 2013 (Nikolinac) – Sloga (Žučkovac).

Za kup se prijavilo osam klubova, a današnjem izvlačenju su prisustvovali predstavnici pet klubova.

– Кrizni štab Vlade Republike Srbije je 24. jula na sednici doneo odluku da sva fudbalska prvenstva u Srbiji mogu početi na vreme, odnosno da ekipe mogu da krenu trenažni proces i da se pripremaju za svoja prvenstva. U skladu sa tim je Fudbalski savez Opštine Sokobanja uputio zahtev Кriznom štabu opštine Sokobanja i oni su na sednici koja je održana 27. jula doneli odluku da i fudbalske ekipe u Sokobanji mogu da krenu sa treninzima i da prvenstvo Fudbalskog saveza Opštine Sokobanja krene na vreme, odnosno 8. i 9. avgusta – kaže Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.

Naš sagovornik dodaje da će, nakon odigranog prvog kola, biti organizovano izvlačenje za polufinale, koje je predviđeno da se igra 15. i 16. avgusta, a finalna utakmica će se, već po tradiciji, odigrati u Sportsko-rekreativnom centru 20. avgusta.

– Letnji prelazni rok je u toku. Naime, zbog epidemije virusa korona on je produžen i trajaće do 5. oktobra, tako da i kada krene prvenstvo i opštinske i okružne lige klubovi će moći da registruju igrače – dodaje Gavrilović.

Izvor: Sokopres

 

Председник Фудбалског савеза општине Сокобања Милан Гавриловић поделио је јуче лопте и спортску опрему свим фудбалским клубовима са територијe општине Сокобања, као и Клубу малог фудбала „Озрен”.

 
Председник Фудбалског савеза региона источне Србије, Новица Тончев је још на нашој прослави 45 година постојања Фудбалског савеза општине Сокобања обећао свим клубовима овај поклон, али због ситуације са корона вирусом нисмо могли раније да га поделимо. Сада су се стекли услови и верујуем да ће ова помоћ значити свим нашим клубовима − рекао је Милан Гавриловић, председник Фудбалског савеза општине Сокобања.

Он се захвалио Фудбалском савезу региона источне Србије на изузетној сарадњи свих ових година, на опремикојуједоделио, као и на организацији јубилеја – 45 година постојања Фудбалског савеза општине Сокобања. Такође, упутио је захвалност и Спортско-рекреативном центру „Подина” на уступању терена за поделу спортске опреме.

 

 

 

 

Фудбалски клубови на територији општине Сокобања се финасирају из буџета општине, али свака помоћ у виду опреме и лопти нам пуно значи јер без тога би функционисање би било много теже − каже Мића Богдановић, председник ФК „Палилулац” из Шарбановца.

Извор: Сокопрес

 

U skladu sa odlukom Fudbalskog saveza Srbije, osim Super lige, sve lige su prekinute. Ova odluka obuhvata i sokobanjsku Opštinsku fudbalsku ligu. U skladu sa tim za prvaka lige biće proglašen jesenji prvak a to je ekipa FК „Palilulac” iz Šarbanovca. Zabranjene su sve zvanične i prijateljske utakmice dok su treninzi fudbalskih ekipa dozvoljeni uz određene preporuke a to su da trenizi budu realizovani po grupama od najviše deset igrača.

Takođe, preporuka Fudbalskog saveza je da ekipe pre početka trenažnog procesa obave testiranje, na korona virus, svojih igrača i funkcionera kluba.

˗ Кada je u pitanju Кup takmičenje, još uvek nema nikakvih odluka da li će biti nastavka takmičenja ili ne. Ostala je utakmica između „Trebiča” i „Hajduka” iz Rujevice u okviru kupa Zaječarskog okruga, a pobednik te utakmice bi se plasirao u polufinale ˗ kaže Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.

On je pozvao klubove koji su se ranijih godina takmičili u okviru Opštinske lige a trenutno imaju neaktivni status, da pokušaju da registruju igrače i nastave takmičenje u ligi u takmičarskoj 2020/21. godini. Izvor: Sokopres

U saradnji Sportsko-rekreativnog centra „Podinaˮ i Fudbalskog saveza Opštine Sokobanja uz pomoć Opštine Sokobanja doneta je odluka da se pomogne klubovima Opštinske lige koji svoje utakmice ne igraju na terenima Sportskog centra. Pomoć se sastoji od semena trave, đubreta koje se koristi za prehranu trave i kreča za obeležavanje terena. Ovo što su klubovi danas dobili su osnovni elementi za održavnje terena da bi oni bili u dobrom stanju za odigravanje utakmica – kaže Miloš Krstić, direktor SRC „Podinaˮ. Po rečima Milana Gavrilovića, predsednika Fudbalskog saveza Opštine Sokobanja, pomoć je dobilo pet ekipa: FK Mladost Resnik, FK Palilulac Šarbanovac, Rtanj Vrmdža, Sloga Žučkovac i FK Jedinstvo iz Mužinca. Pomenutu pomoć, predstavnicima klubova, uručio je Vladimir Milovanović, zamenik predsednika Opštine Sokobanja. Ova akcija je posledica dobre saradnje SRC „Podinaˮ i Fudbalskog saveza Opštine Sokobanja koja traje već dve godine i biće nastavljena u narednom periodu realizacijom nekih novih akcija. Izvor: Sokopress

Završen je jesenji deo prvenstva sokobanjske Opštinske fudbalske lige. Prvo mesto na tabeli, nakon prve polovine prvenstva, zauzela je ekipa Palilulac iz Šarbanovca sa šest pobeda u isto toliko utakmica što je, sa 18 osvojenih bodova, čini jesenjim prvakom. Drugo mesto na tabeli zauzela je ekipa veterana FK Sokograd sa 10 bodova, koliko ima i ekipa FK Rtanj iz Vrmdže koja je zauzela treće mesto. Najbolji strelac u jesenjem delu prvenstva je Aleksandar Vasiljević iz ekipe FK Sokograd sa 11 postignutih golova.Dvadestog novembra smo imali sednicu Izvršnog odbora na kojoj smo zvanično usvojili plasman ekipa na tabeli posle jesenjeg dela prvenstva i listu strelaca. Na pomenutoj sednici smo usvojili i dopis FK ‘Napredak’ iz Jošanice u kome nas obaveštava da više neće nastupati u Opštinskoj fudbalskoj ligi u takmičarskoj 2019/20. godini, tako da će u prolećnom delu prvenstva ekipa brojati sedam, umesto dosadašnjih osam ekipa ‒ kaže Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza Opštine Sokobanja. On dodaje da su sve ekipe, koje nisu izmirile finansijske obaveze prema Savezu, suspendovane do trenutka izmirenja dugovanja i neće moći da registruju eventualna pojačanja u prelaznom roku koji počinje 1. januara 2020. godine. Prolećni deo prvenstva Opštinske fudbalske lige počeće poslednje nedelje marta meseca. Izvor: Sokopress

Finalnom utakmicom između „Napretka” iz Jošanice i „Sloge” iz Žučkovca završen je ovogodišnji fudbalski kup Opštinske fudbalske lige. Minimalnom pobedom, rezultatom 1:0, ovogodišnji kup osvojila je ekipa FK „Napredak 1976” iz Jošanice. Strelac pobedonosnog gola bio je Matija Mirković. Meč je odigran na terenu SRC „Podina”, a utakmicu je sa tribina pratilo oko 100 gledalaca. Ove godine u kupu je učestvovalo osam ekipa, počeli smo drugog vikenda avgusta i, tradicionalno, završavamo danas, 20. avgusta ‒ rekao je Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza Opštine Sokobanja. Nakon meča podeljene su zahvalnice pojedincima i institucijama koje su pomogle organizaciju ovogodišnjeg kupa i svim ekipama, učesnicima kupa, a finalisti su dobili pehare. Uspeli smo da vratimo pehar u Jošanicu nakon dve decenije. Prošle godine smo izgubili u finalu, ali ove godine bilo je više sportske sreće ‒ rekao je Igor Mihailović, predsednik FK „Napredak 1976”.

 

Revijalnom utakmicom između aktuelnog prvaka opštinske fudbalske lige, ekipe FK „Hajduk” iz Rujevice i reprezentacije opštinske lige zvanično je stavljena tačka na takmičarsku sezonu 2018/2019 opštinske lige. Iako utakmica nije bila takmičarskog karaktera aktuelni šampion lige je demonstrirao svoju snagu na terenu i pobedio rezultatom 6:0. Na poluvremenu meča podeljeni su pehari i diplome, prvaku lige, ekipi Hajduka, drugoplasiranoj ekipi, FK „Rtanj” iz Vrmdže koja je dobila pehar i kao fer-plej ekipa i trećeplasiranoj ekipi FK „Napredak” iz Jošanice. Pehar za najboljeg strelca lige otišao je u ruke Milana Antića iz FK „Slemen” Milušinac, koji je postigao 14 golova. Podeljene su i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pomogli realizaciju ovogodišnje opštinske lige. Pehare i diplome najuspešnijima uručili su Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine Sokobanja i Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja. Izvor: Sokopress

Revijalnom utakmicom između mlađe selekcije Opštinske lige koju su činili igrači do 32 godine starosti i igrači stariji od 32 godine počela je nova fudbalska sezona u Opštinskoj ligi. Krajnji rezultat bio je 7:1 u korist mlađe selekcije. Na poluvremenu utakmice svim učesnicima opštinske lige, kao i selekciji veterana podeljene su lopte, golmanske rukavice i komplet dresova koje su darovali Fudbalski savez opštine Sokobanja, SRC „Podina” i lokalna samouprava. Opremu su podelili Milan Gavrilović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja, Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja i Miloš Krstić, direktor SRC „Podina”. Opština Sokobanja će i u narednom periodu podržavati ovakve projekte iz oblasti sporta koje promovišu fizičku aktivnost i zdrav način života kroz bavljenje sportom. Mi značajna sredstva iz budžeta izdvajamo za sport i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu ‒ kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja. Izvor: Sokopress

Izborna skupština Fudbalskog saveza opštine Sokobanja održana je 24. februara. Na skupštini je bilo prisutno 14 delegata koji su jednoglasno za predsednika Fudbalskog saveza opštine Sokobanja izabrali Milana Gavrilovića koji je na toj funkciji zamenio, dosadašnjeg predsednika, Đorđa Bajića. Na skupštini su, nakon izbora predsednika, izabrani i članovi izvršnog i nadzornog odbora. Izvršni odbor činiće Milan Urošević, Milija Milenković, Dejan Najdić, Slobodan Paunović, Saša Mihailović, Vojkan Milanović i Milan Gavrilović, dok su za članove nadzornog odbora izabrani Zoran Šujica, Slaviša Marković i Dejan Stanković. Nakon izborne skupštine održan je izvršni odbor na kome je izabran potpredsednik saveza. Na tu funkciju postavljen je Milan Urošević. Funkciju generalnog sekretara vršiće Miljan Marković iz Vrbovca. Fudbalski savez Srbije je raspisao izbore na svojoj sednici izvršnog odbora za teritoriju cele zemlje i odredio rokove u okviru kojih to mora da se završi. Za opštinske saveze rok je bio 24. februar tekuće godine da bi sve bilo završeno do 17. marta kada će biti izabran predsednik Fudbalskog saveza Srbije ‒ kaže Milan Gavrilović predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja. Izvor: Sokopress

26.02.2019.